校园门户 校园邮箱
学院介绍师资队伍学科建设科学研究本科生教育研究生教育学生工作招生工作合作交流党群工作人才招聘
  学术报告
 学术会议
 学术访问

学术报告
当前位置: 首页 >> 合作交流 >> 学术交流 >> 学术报告 >> 正文
学术报告——张鹏博士(上海大学)
2017-12-25 10:36     (点击: )

报告题目:均衡约束多目标问题的约束规范,真帕累托稳定性条件以及部分增广拉格朗日分裂算法的应用

报告人:张鹏
时间:20171225日下午13:30
地点:汇贤楼122教室
主办单位:数学科学学院

报告摘要:

we consider a multiobjectiveproblem with equilibrium constraints (MOPEC). Our first task is to extend theexisting MPEC-type constraint qualifications from single objective to multipleobjectives and investigating the relationships among the MOPEC-type constraintqualifications and the strong Pareto MOPEC-stationarity conditions.

Then we consider a mathematicalproblem with equilibrium constraints (MPEC) in which the objective is locallyLipschitz continuous but not continuously differentiable everywhere. We showthat the MPEC-LICQ can serve as a constraint qualification for the nonsmoothS-stationarity under some kind of regularity. Then, we extend some newconstraint qualifications for nonlinear programs to the considered nonsmoothMPEC and show that all of them can serve as constraint qualifications for thenonsmooth S-stationarity. We further extend these results to the multiobjectivecase.

个人简介:

张鹏,上海大学管理学院博士三年级在读,本科毕业于河南师范大学数学与应用数学专业,硕士毕业于重庆师范大学,导师为杜学武教授,硕士期间主要从事共轭梯度法研究。博士导师为林贵华教授,博士主要研究内容:均衡约束优化多目标问题的约束规范,真帕累托最优性条件以及均衡约束数学规划问题的算法设计等。主要研究成果发表于运筹学学会会刊,JCAM,PJO。博士期间相关成果正在审稿中。