学术报告
 学术会议
 学术访问

学术报告
当前位置: 首页 >> 合作交流 >> 学术交流 >> 学术报告 >> 正文
学术讲座——朱保成教授(陕西师范大学)
2021-06-10 18:36     (点击: )

讲座名称Spherically convex sets and spherically convex functions

主讲人朱保成

时间:2021年6月11日  10:00

地点:汇贤楼326会议室

主办单位:数学科学学院

报告摘要

The dual Brunn-Minkowski theory, initiated by Lutwak, provides powerful tools to solve the long-standing Busemann-Petty problem in the 1990's. Among those deep results, the dual Brunn-Minkowski and dual Minkowski inequalities are the most important.

In this talk, I will discuss the newly introduced dual Orlicz-Brunn-Minkowski theory, a nontrivial extension of the dual Brunn-Minkowski theory. In particular, I will talk about the dual Orlicz-Minkowski and dual Orlicz-Brunn-Minkowski inequalities. These inequalities are based on the Orlicz-addition of star bodies, and are thought to be the heart of the dual Orlicz-Brunn-Minkowski Theory. Finally, I will mention the Orlicz intersection bodies and the Orlicz-Busemann-Petty problem (an unsolved problem).

专家简介

朱保成,陕西师范大学教授、陕西省千人计划特聘教授。西南大学基础数学博士,加拿大“大西洋数学研究协会”博士后。主持在研国家自然科学基金面上项目1项,主持完成国家自然科学基金青年项目、加拿大AARMS博士后项目、中央高校业务费专项基金各1项,参与国家自然科学基金3项。近5年来,在 “Adv. Math.”、“Int. Math. Res. Not.”、“Indiana Univ. Math. J.”、“J. Diff. Equ.”、“J. Geom. Anal.”、“Proc. Amer. Math. Soc.”以及“中国科学”等期刊上发表20余篇学术论文。曾受邀出席2014年世界数学家大会卫星会议 (ICM, 首尔) 并做30分钟报告,受邀出席2019年华人世界数学家大会(ICCM, 北京)并做45分钟报告。